ATE
Alsódobszai Hernádmenti Természetvédelmi Kulturális és Sport Egyesület

Keresés a honlapon


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


SzavazásTisztelt érdeklődő!
Ismerje meg és támogassa munkán- kat!

Az egyesület célja és feladatai:


Az egyesült legfőbb célja, hogy a Hernád folyó természeti értékeit feltárja, megóvja, és tájvédelmi körzetté, természetvédelmi területté való megalakulását elősegítse.
Ezen célok érdekében ismeret- terjesztő előadásokat, fórumokat szervez, rendez. Kapcsolatot tart a hasonló tevékenységet végző civil szervezetekkel, a természetvédelmi feladatokat ellátó hatóságokkal, a Hernádmenti települések önkormányzataival.
Az egyesület feladatának tekinti a természetvédelem, környezetvédelem segítését, ezen a területen együttműködik más szervezetekkel. Kiemelt figyelmet kíván fordítani az állatvédelemre. A rendelkezésére álló eszközökkel segíteni kívánja a természet és környezetvédelmi kutatásokat, a tudományos tevékenységet.
Az egyesület feladatának tekinti az ökoturizmus fejlesztését szervezését a Hernád folyó mentén ökológiai tanösvény létrehozását.
Az egyesület részt vállal a Hernád menti vidéki környezet, hagyományok népszerűsítésében megőrzésében. Elő kívánja segíteni a tájgazdálkodási, környezetgazdálkodási szokások felelevenítését, népszerűsítését és a falusi turizmus fejlesztését.
Az egyesület célja a helyi természeti értékek bemutatása, a környező településeken kulturális tevékenység, oktatás, ismeretterjesztés szervezése, lebonyolítása.
Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.


Rövid ízelítő az egyesület programjaiból:

-Tervezett tanösvény kiépítése, és ismeretterjesztő túrája a Hernád mentén (Tavasz, Nyár, Ősz, Tél)
-Falubeli vidéki hagyományok gyakorlása (Télbúcsúztató szalmabábú égetés, kántálás, szüreti ünnepség, bálok, karácsonyi zenés ünnepség, ünnepek)
-Rendszeres felmérések, megfigyelések a Hernád mentén (gerinceszoológiai, természeti)
-Régi hagyományok felelevenítése, népszerűsítése (íjászat, solymászat)
-Sport (túra, hegymászás, kenutúrák a Hernádon)Ha szeretne egyesületünk programjairól, rendezvényeiről részletes tájékoztatót kapni, kérem, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Vezetéknév

Keresztnév:

E-mail cím:

“Semmi sem rombolja annyira az ember testét, mint a tartós tétlenség.” (Arisztotelész)

Honlapkészítés